Novosti

Ramazanski program Televizije 5

 

I ove godine posebnu pažnju poklonili smo planiranju i realiziaciji ramazanskog programa. Pripremljeno je svakodnevno četveročasovno emitovanje novog programa nastalog iz vlastite produkcije. Osim u senzualnosti, četverosatnog i jedinstvenog programa, izuzetne kvalitete u FULL HD rezoluciji, posebnost ramazanskog programa Televizije 5 ogleda se i u broju posjećenih gradova, ali i gostiju, koji su, uključeni u programske ideje, izuzetno doprinijeli kvaliteti ramazanskog programa.

 

Vlastiti program bit će emitovan iz: Banja Luke, Trebinja, Počitelja, Jajca, Bihaća, Sarajeva, Zenice, Travnika, Tešnja, Goražda, Visokog, Zavidovića, Maglaja, Tuzle, Mostara, Brčkog, Livna, Zagreba, Novog Pazara i drugih gradova – uz učešće više od stotinupedeset učesnika iz vjerskog, obrazovnog, kulturnog, sportskog i naučnog miljea.

Ramazanski program se sastoji iz više sastavnih djelova različitog žanra i vrste programa namijenjen širokom auditorijumu – od onih najmlađih do osoba starije životne dobi.

Sastavni dijelovi Ramazanskog programa su: Domovinom miriše ramazan, Mukabela, Medžlis reportaže, Sa gošćama o ramazanu, Nekoliko minuta dobra sa Ajdinom Hasanićem, Sufara – Arapsko pismo za najmlađe, O dušo smirena, Islamska umjetnost u BiH, Dova – top – ezan, dokumentarni serijal Putujte i mnoštvo kraćih sadržaja koji će se emitovati između navedenog.

Ad
Scroll to top